Reclamen més sòl industrial per a crèixer empresarialment a Ontinyent

Hi ha a Ontinyent manca de sòl industrial? L’empresariat de la ciutat, així com fonts de el sector immobiliari coincideixen a contestar amb un sí rotund. Des dels dos àmbits destaquen que la capital de la Vall d’Albaida està escassa de superfície per obrir noves naus o llogar per a posar en marxa nous negocis o ampliar els que ja estan en funcionament, però requereixen més espai. D’altra banda, la mirada municipal difereix: “Hi ha sòl industrial, però no sempre està on els empresaris volen ubicar les seves naus”. En qualsevol cas la demanda de sòl industrial posa en evidència una realitat i és que l’activitat industrial i de comercialització estan bullint a la ciutat i els polígons han tornat a recuperar el pols del motor econòmic.

L’Ajuntament d’Ontinyent és propietari de tres parcel·les de sòl industrial al polígon l’Altet, que recentment ha licitat amb un objectiu: “dinamitzar al màxim l’economia de la ciutat i que s’implanten empreses”, explica el regidor de Territori, Joan Sanchis. Es tracta de sòl municipal que els urbanitzadors van cedir en el seu dia com a aprofitament urbanístic al realitzar el polígon i que ara el consistori ontinyentí ha volgut vendre.

D’altra banda, s’han iniciat procediments per part del consistori ontinyentí per dotar la ciutat de més sòl industrial al polígon El Pla. Un procés que consisteix en la modificació puntual número 15, de el Pla General d’Ordenació Urbana i que afectaria solars propers a l’empresa Colortex, confrontants amb la ronda Sud. Finalment serà l’administració autonòmica qui ha d’autoritzar el desenvolupament d’aquesta unitat d’execució.

A més l’experiència del sector immobiliari és que fa uns anys hi havia naus industrials a la venda i per llogar a la ciutat i, hui en dia, la situació és molt diferent. Des Kapitalia Immobiliària expliquen que “actualment no hi ha naus industrials disponibles, però és destacable que sí que hi ha una demanda per a aquest tipus de locals”. Un termòmetre que serveix al sector immobiliari per mesurar l’activitat industrial i de mercat a Ontinyent. Fa tan sols dos anys, la borsa immobiliària d’instal·lacions i sòl industrial era més gran, amb una cartera de locals i naus molt àmplia. “Avui hi ha demanda, però no oferta”, insisteixen des Kapitalia Immobiliària.