Refugis antiaeris i un hospital militar, la Guerra Civil a Ontinyent

L’Oficina de Turisme d’Ontinyent, en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat, ha organitzat per a demà, diumenge 2 de setembre, una ruta cultural pels refugis antiaeris emprats a la ciutat durant la Guerra Civil. El recorregut, que comptarà amb aproximadament dues hores i mitja de duració, s’iniciarà a les 10.00 hores des del Convent de la Concepció, utilitzat els anys de conflicte com a Hospital Militar Internacional.

Continuant l’itinerari programat, els assistents es desplaçaran fins als refugis del Regall i de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado, els quals van estar condicionats entre  i 1936 i 1939 amb motiu dels atacs a la costa mediterrània per part de l’aviació italiana. Tot i que Ontinyent no va ser víctima de cap bombardeig aeri, ciutats com Alcoi i Xàtiva van patir els atacs italians, qui, gràcies a mantenir una relació d’aliats amb Franco,  van assentar la seua base d’operacions a Mallorca.

Per participar d’aquesta activitat, la qual pretén fer un recorregut per donar a conéixer els episodis més destacats durant el conflicte bèl·lic a la ciutat, poden realitzar-se les inscripcions mitjançant el telèfon 96 291 60 90 o a la mateixa Oficina de Turisme, amb horari de 09.00 a 13.30 hores.