Reivindicacions de personal porten la ITV d’Ontinyent a la vaga

Hui, els treballadors de la ITV d’Ontinyent estan de vaga i tan sols atenen serveis mínims a vehicles d’urgència o de servei públic, sempre amb cita prèvia. El retall de personal no fix, que van viure en passar la gestió d’empreses privades a una empresa pública de la Generalitat Valenciana, va fer que el volum de treball siga igual o major, però la plantilla de personal s’haja vist significativament reduïda. Aquest és tan sols un motiu que els ha portat a la vaga.

En el lot on està ubicada la ITV d’Ontinyent el retall de plantilla va ser entre 40 i 50 treballadors, segons explica Júlia Pérez García, representant de personal de la ITV d’Ontinyent, per part de CCOO.

D’una manera més detallada, Ontinyent disposava de 7 inspectors d’ITV, però en l’actualitat tan sols queden en 4. Un parell d’inspectors d’Ontinyent han reforçat la ITV d’Alcoi, que “s’havia quedat en un inspector solament” i afegeix: “Una ITV que funcionava bé, com la nostra, ara es queda coixa de personal, sense que s’arregle la situació precària que viu la ITV d’Alcoi”.

Aquesta circumstància repercuteix en la llista d’espera, de manera que si alguna persona demana hui la revisió de la ITV, “la cita és per al mes de maig”, informa.

Un altre motiu de la vaga és la diferència salarial de les treballadores i dels treballadors en la Comunitat Valenciana, en funció de la zona o lot on s’ubica la ITV. “Persones amb el mateix lloc de feina cobren una quantitat o una altra en funció de la zona en la qual es trobe ubicada la ITV i existeixen diferències salarials entre 400 i 700 euros menys, per fer el mateix treball”, afegeix.

En l’anterior legislatura, quan es va fer el traspàs a l’empresa pública, i davant una amenaça de vaga es va signar un acord amb la Conselleria per tal d’equiparar els salaris. “No es va arribar a complir, va vindre el canvi de govern i la consellera, Nuria Montés, va tornar a signar l’acord, que fins al dia de hui no s’ha fet efectiu, perquè diuen que falten informes. La qüestió és que ja fa un any que la gestió és de la Generalitat Valenciana i no tenim solucions. Es podria fer una relació nominal de persones, lloc de feina, i el complement al sou per tal d’igualar la retribució”, detalla la representant de personal.

A més de hui, la ITV de tota la Comunitat Valenciana també farà vaga el 12 de març. A Alacant ja fa dues setmanes que estan de vaga indefinida, dimarts i dijous.