Reprenen la volta al món en catamarà

La família Mora Conejero, tres anys després del seu retorn al seu país natal, han decidit reprendre el seu projecte de vida que van deixar fa un temps enrere. Esta vegada, ho han fet amb un nou integrant en la tripulació: el seu fill Erik, de 2 anys, i també amb un nou vaixell, el catamarà Niu.

Maria Conejero, explica que, per a tots, però sobre tot per a la seua filla Sara, “volem seguir vivint noves aventures en família i descobrir nous països”. L’enfoc que té aquest viatge, segons conta ella és “conèixer gent i xiquets d’altres cultures, amb altres costums i idiomes, col·laborant així amb l’economia familiar”.

No és fàcil sufragar els costos d’un viatge que no disposa de data de tornada, i per això, han decidit “amortitzar el catamarà d’alguna forma. Venen famílies a bord per a passar algunes nits i nosaltres, a canvi, els mostrem les illes de San Blas en Panamà, que és on ens trobem ara mateix”. La intenció que tenen els pròxims mesos és “aconseguir que el nostre estil de vida siga la nostra font d’ingressos”. No obstant, la idea –futura- de tornar a viure en una casa encara els persegueix. Maria confirma que “volem viure aquesta experiència ara i, encara que Jorge es més de viure en qualsevol part del món, les xiquetes i jo som molt de ‘La Terreta’”.

Malgrat això, la ruta del viatge la tenen fixada en les seues ments. Segons descriu Conejero, “volem creuar el Canal de Panamà fins el Pacífic, Illes Galápagos, Tuamotu, Les Marqueses, Tahiti, Illes Cook, Tonga, Fiyi, Nova Caledònia, Nova Zelanda i Austràlia.  “La meta no és donar la volta al món, però si ho aconseguim seria genial”.

“Respectant els vents alisis i les temporades d’huracans podríem eixir des d’Austràlia cap a Indonesia, Filipines, Vietnam, Malàisia, Singapur, Índia, Maldives, Madagascar, Moçambic, Tanzània… I si ens queden forces i il·lusió, continuaríem per finalitzar arribant a Egipte i el Mediterrani amb Turquia, Grècia, Itàlia, Tunísia, Illes Balears i tornaríem a casa”, relata també Maria.

Tant Jorge, com Maria, com els tres menuts de la casa “estem molts contents amb el nou vaixell. Hem canviat de navegar en monocasc a un catamarà. Ara guanyem en espai i en intimitat”. Així doncs, ja han tornat a trobar el seu camí, però ells retracten aquests anys “de molta incertesa i esforços, així com de projectes frustrats”.