Revolució en El Teler: oficines i hostaleria en la 3a planta

Canvi de marxa en tota regla. El centre comercial El Teler prepara un projecte que revolucionarà el seu propi concepte, obrint-se a nous sectors econòmics de la ciutat. Planteja l’obertura a l’exterior de la planta tercera, amb terrasses i la construcció d’oficines. A més, aquesta iniciativa també s’acompanya amb una revitalització de l’hostaleria en aquest nivell. La gerència del centre comercial pretén donar un nou impuls amb aquestes mesures

El plantejament no és nou. En diferents ocasions s’havia considerat la possibilitat d’obrir els usos de l’edifici del centre comercial i s’havien apuntat alternatives com un hotel, oficines i fins i tot dependències de l’administració. Però, ara, la gerència del Teler està disposada a dur a terme la transformació de part de les instal·lacions. Una revolució en tota regla que trencaria amb l’estereotip d’un centre comercial a l’ús i completaria les seues funcions obrint-se a part dels sectors econòmics de la ciutat. El projecte té una ubicació concreta: la tercera planta.

Des de fa quasi una dècada la tercera planta es troba, a penes, sense cap espai en ús. Destinada com a planta d’hostaleria, van anar caient els establiments, un a un. Es va utilitzar un dels locals com a centre d’exposicions (cal recordar la que va organitzar l’Ontinyent C.F. per a celebrar en 2011 el seu 80 aniversari). No obstant això, físicament, es va tancar i el seu espai va quedar condemnat.

Ara, tal com explica el gerent Rubén Enguix, la intenció és dinamitzar-la amb un projecte en el qual se situarien fins a huit oficines (amb superfícies que podrien anar des dels 40 m² fins als 90 m²) amb quatre terrasses a l’exterior que es convertirien en zones comunes tant per a les empreses com per a l’hostaleria que completaria aquesta revitalització. “Existeix demanda per a disposar d’oficines en el centre de la ciutat. A més, els avantatges serien moltes: seguretat, manteniment i neteja, pàrquing, restauració annexa…”, exposa Rubén Enguix.

Cal assenyalar que existeix un estudi realitzat. Estructuralment es pot obrir la paret a l’exterior del carrer Pintor Segrelles. L’aire, la llum, serien altres al·licients per a reconvertir el centre en un espai semiobert. A més, des de la gerència es disposa també d’un estudi de mercat per a adaptar els preus a la realitat d’Ontinyent amb tarifes que oscil·larien entre els 8 i els 12 euros per m².