Santa Cecília, la il·lusió dels nous músics

Arriba Santa Cecília, la patrona de la música, una festivitat a la qual, com no podria ser d’altra manera, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent i l’Agrupació Musical Ontinyent se sumaran aquest cap de setmana amb diferents activitats. Santa Cecília és una celebració molt especial per qualsevol músic, però sobretot ho és per als nous músics, educands, que s’uniran a les seues respectives bandes.

En el cas de la Unió, enguany seran 10 els músics que veuran reconegut el seu esforç i nivell musical: els trompetes Santi Torró i Jordi Valls; els trombons Iván Casanova i Rafa Soler; les flautes María Portero i Ana Meliá; els oboés Rubén Casanova i Pablo Climent; la saxofonista Andrea Berenguer; i el trompa Pau Albero.

Aquesta vesprada, a les 18.30 hores, la festa començarà a la seu de la banda, al C/ Dos de Maig, 72, on els músics eixiran en una cercavila fins a l’Església de l’Ermiteta, per celebrar una missa en honor a la patrona. Després, es reprendrà la cercavila, que recorrerà els carrers de Sant Antoni, Sant Jaume, plaça Major, carrers Maians i Gomis, de l’Almoina d’Eixea, i Dos de Maig, per tornar de nou en la seu de la Unió, on s’oferirà un vi d’honor per a músics i socis.

Demà la festivitat de Santa Cecília continuarà al Teatre Echegaray. A les 12 hores donarà inici l’Extraordinari Concert de la Banda Simfònica de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, que estarà dirigida pel mestre Ramon Garcia i Soler. En el concert, que estarà dividit en dues parts, la banda interpretarà obres originals del director i altres composicions de Camilo Pérez, Eric Whitacre, Santiago Quinto i James Curnow.

 

Per altra banda, l’Agrupació Musical Ontinyent donarà la benvinguda a Joan Garcia i Andreu Oriola amb el trombó; Marcos Ferri, Álex Juan i Nicolás Vicent amb el saxo; Pablo Martínez amb la trompeta; Enric Llopis amb l’oboé; i Pablo Gil amb la percussió.

Dins de l’agenda festiva, les celebracions d’aquesta banda per Santa Cecília començaran hui a les 11.30 hores amb un assaig general del concert. A les 17.15, des del Centre Comercial El Teler i fins a l’Església de Sant Josep, es realitzarà un passacarrer amb els nous músics. Tot seguit es celebrarà una missa en honor a la patrona. Una vegada finalitzada la missa, la comitiva musical es dirigirà cap al Teatre Echegaray, on tindrà lloc el concert, a les 19.30 hores.

Dirigits per David Payà Gea, l’Agrupació Musical Ontinyent interpretarà obres de Miguel Brotons,  Felix Mendelssohn o Daisuke Shimizu, entre altres.

Enguany aquest concert tindrà un caràcter solidari, ja que la recaptació de les entrades anirà destinada a la Creu Roja d’Ontinyent. El preu de les entrades té un cost de 3 euros i es podran adquirir a la taquilla del teatre.