fbpx

Sense impost del sol, torna la demanda de les fotovoltaiques

El canvi va començar a forjar-se a partir del mes d’abril. Just després que es desmantellara el denominat ‘impost del sol’ que gravava al sector dels productors d’energia neta, a partir d’alguna cosa que, a Espanya, tenim de sobres: llum solar. Es van eliminar les traves orquestrades pels governs anteriors. I tant el govern central com l’autonòmic van simplificar els tràmits administratius. La conseqüència directa: s’han disparat les peticions per a instal·lar l’autoconsum d’energia solar en els habitatges. 

L’empresa ontinyentina Visdeltex és una de les quals ha notat la repercussió d’aquest canvi. De no tindre quasi sol·licituds a escometre més de 10 instal·lacions durant aquest any. A Ontinyent, a Montaverner, Santa Pola o Bocairent, la demanda comença a créixer. “La instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic s’ha convertit en una línia de negoci seriosa i amb moltes possibilitats”, explica Ricardo Montés, del departament  d’assessorament energètic.

AVANTATGES
Les peticions d’aquestes estacions solars domèstiques ronden una mitjana d’1,5 euros per watt instal·lat, la qual cosa sol llançar un cost pròxim als 4.000 euros que poden ser amortitzables entre 5 i 10 anys. Però, fonamentalment, el principal avantatge que ofereix aquest servei és que “pots estalviar-te, com a mitjana, fins a un 37% en la factura, adaptant el teu consum a les hores del sol”.

Les perspectives de Visdeltex amb aquesta línia de negoci vinculada a l’energia 100% neta són optimistes, tenint en compte que “a Ontinyent existeixen milers de cases de camp i a més aquesta instal·lació bonifica el 50% de l’IBI durant 4 anys”.