Sentint la màgia del ‘Col du Tourmalet’

És el port de muntanya que més vegades s’ha fet al Tour de França i un grup d’aficionats al ciclisme d’Ontinyent van voler viure en primera persona aquesta experiència. José Ramón Garcia, Tomás Valls, José Torró, Guillermo Melià i Javi Cabedo van ser els intrèpids que van gaudir de la pujada “mítica i màgica” al Tourmalet.

“Va ser una experiència que em va encantar”, diu Javi Cabedo, qui per primera vegada es va unir al grup. “Vaig estar tres mesos preparant-me”, conta. Ell era el nou, però alguns dels seus companys porten molts anys fent pujades a ports, aprofitant la celebració del Tour de França, ja que són apassionats de la bicicleta i també d’aquesta cèlebre carrera per etapes que recorre la geografia francesa.

L’expedició ontinyentina no només va fer la pujada al Tourmalet, de 19 kilòmetres, sinó que també “vam poder veure la final de la 14a etapa del Tour que precisament era el Tourmalet i va ser com estar a la final de la Champions, en el millor escenari possible i amb un ambient espectacular”, explica Cabedo.

Aquesta etapa va ser un dels plats forts de la competició que va arrancar en la ciutat de Tarbes (Pirineus Atlàntics) fins a aplegar al pas muntanyós situat al centre dels Pirineus Francesos. A més, aquest no va ser l’únic ascens que van realitzar, “vam pujar dos ports més”. Tan bona ha sigut la vivència per a Javi Cabedo que destaca que sense cap dubte “tornaré a repetir. Els paisatges són impressionants”, assenyala.