Apostar per l’aspecte humà i deixar de pensar tan sols en l’econòmic. Aquesta filosofia de treball funciona i a l’empresa ontinyentina SG Hogar li ha valgut per a obtindre el Premi Nacional Alares a la Conciliació de la Vida Familiar i Laboral i a la Responsabilitat Social.
Aquests guardons, que enguany han complit la seua 12a edició, estan organitzats per la Fundación Alares i compten amb la presidència honorífica dels Reis d’Espanya.
SG Hogar, empresa tèxtil fundada en 2005 per Sergio Gramage, ha obtingut el reconeixement en la modalitat de xicoteta empresa per “la filosofia de la seua política de conciliació la qual té clar que conciliar no suposa treballar menys, sinó de forma diferent, de forma més eficient, amb horaris més flexibles adaptats a les necessitats de cada treballador/-a. Aposten per una visió moderna de l’empresa per a millorar la vida professional afavorint la conciliació treball-vida privada i vetllant per la salut dels treballadors, a més de tindre sempre una visió responsable amb el medi ambient”, segons la valoració del jurat d’aquests guardons.
SG Hogar va impulsar en setembre del passat any el projecte ‘Intel·ligència sostenible’, una sèrie d’actuacions que, per una banda, aposten per “diferents mesures proconciliació” amb l’objectiu de fer efectiva la igualtat entre homes i dones i, per altra banda, “per tornar a la terra tot el que aprofites d’ella”, explica Sergio Gramage, CEO de SG Hogar i qui va recollir fa uns dies el guardó en la gala de lliurament, celebrada a Teatros Luchana de Madrid.
“L’any passat l’empresa va engegar el projecte ‘Intel·ligència sostenible’ i vam començar a aplicar mesures com un horari intensiu, de 7.30 a 15.30 h, la possibilitat de treballar des de casa, programar el 80% dels dies festius entre tots els treballadors i un servei de fisioteràpia gratuït per a la plantilla”, explica Gramage. Totes aquestes mesures “ens han portat a augmentar la nostra facturació i ens demostra que si apostem per l’aspecte humà en lloc de tan sols l’econòmic, funciona”. La indústria tèxtil “és una de les produccions que té major impacte mediambiental” pel que des de SG Hogar han volgut “reduir la petjada ambiental mitjançant dues solucions: per una banda, bonificar a final de mes a aquells empleats que vinguen a treballar a l’empresa amb bicicleta i, per l’altra, vam participar en una reforestació organitzada per una associació ecologista de la zona amb la finalitat de repoblar les nostres serres i ajudar a la conservació dels paratges verds de la nostra ciutat”.
Per a SG Hogar és important treballar cap a una igualtat efectiva entre dones i homes. Per aquest motiu “el 45% de la plantilla està format per dones i 2 dels 5 departaments de l’empresa estan dirigits per dones”. Aquesta filosofia de treball “no ens dóna uns resultats a curt termini sinó més bé, es tracta de treballar per un projecte a llarg termini. L’empresa aposta per dos conceptes de negoci moderns: la cultura empresarial i la responsabilitat social. I anem a seguir treballant en aquest camí. Pròximament ens seurem per a veure quines mesures noves podem aplicar enguany i quines que ja estan en funcionament poden millorar”, explica Sergio Gramage.