Tensió als jutjats d’Ontinyent amb la presència dels detinguts per la violació grupal a l’Olleria

Hores de tensió i d’indignació les que es van viure ahir dissabte a la vesprada a les immediacions dels Jutjats d’Instrucció d’Ontinyent, a l’Avinguda de Torrefiel. El trasllat dels detinguts implicats suposadament en la violació grupal d’una xiqueta de 14 anys a una festa d’aniversari a l’Olleria va reunir desenes de persones que protestaven contra aquest atac contra una menor.

Els fets van tindre lloc el dissabte passat a una zona del terme de l’Olleria. La competència d’aquesta demarcació correspon a la Guàrdia Civill de Xàtiva, per això els detinguts, de nacionalitat búlgara segons van informar diversos mitjans, van ser traslladats a la caserna de la Benemèrita a la capital de la Costera. Però, l’Olleria pertany al partit judicial d’Ontinyent i per aquesta raó els detinguts foren traslladats des de Xàtiva fins a Ontinyent, per a comparèixer davant el jutge del Jutjat número 1.

Segons informaven alguns mitjans de comunicació, la víctima havia declarat ahir pel matí. Per la vesprada s’esperava l’entrada als Jutjats dels 6 detinguts. Davant les portes de l’antic edifici del Comte de Torrefiel es van reunir col·lectius que protestaven contra les agressions a les dones. La tensió era palpable en l’ambient. Va ser necessària la presència de forces de seguretat, Policia Nacional i Guàrdia Civil, que van establir un cordó de seguretat per separar els manifestants dels accesos a les dependècies judicials. També va ser nombrosa la presència de mitjans de comunicació arribats per cobrir la notícia.

Hores després trascendia que el jutge havia decretat presó per a 4 dels detinguts. Els fets han commocionat l’Olleria i la Vall. Durant dies s’ha estés la investigació amb prop de 20 persones que han estat citades per a declarar.