Torna ‘Cultura de barri’ amb 25 activitats repartides en 17 espais escènics

‘Cultura de Barri’, la proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per a portar la cultura als carrers en estiu amb la col·laboració d’associacions i entitats locals, oferirà activitats en un total de 17 espais escènics de la ciutat aquest mes de juliol, culminant el dia 30 amb l’acte central de les trobades ‘D’Arrel’ de la Diputació. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentava aquest dimecres una programació que inclou fins a 25 activitats, en una rosa de premsa a la qual compareixia acompanyat per Pablo Lluch, president de l’Agrupació Musical d’Ontinyent. L’edil destacava que la diversitat d’espais escènics urbans que acolliran activitats enguany “és fruit de l’aposta per omplir de cultura tots els barris de la ciutat, comptant amb la col·laboració de les associacions locals per poder oferir una programació on la música, el cinema, les danses i les tradicions ens ajudaran a combatre la calor”.

Borrell donava les gràcies especialment “a l’Agrupació Musical d´Ontinyent per oferir-nos un potent Estiu Musical; a l’associació veïnal de Poble Nou que enguany recupera la projecció de documentals i pel·lícules els dimarts a 4 punts diferents del barri; a l’associació veïnal de Sant Josep amb la projecció de 4 pel·lícules els dijous de juliol al pati del col·legi Vicente Gironés; A la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent que durà a terme el seu concert de cloenda dels actes pel seu 75 aniversari i III Concert Memòrial del Mestre Ferrero. A Ad Libitum que un any més ens farà gaudir de la música amb les seues colònies i els dos últims dijous amb l’Ontijazz en la seua XIV edició. I a la resta d’associacions que participen: les colles del Regall, del Raval i el Grup de Danses”.

El regidor també donava les gràcies a la regidoria de Majors Actius que amb l’espectacle a la plaça de l’ajuntament del dissabte 02 ‘Sapore di somnis’ un espectacle musical homenatge a la música italiana, posarà el punt i seguit al programa de ‘Majors Actius’. L’extensa programació, que es podrà consultar a la web municipal www.ontinyent.es, tindrà punt final dissabte 30 de juliol amb l’acte central de les trobades ‘D’Arrel‘ de la Diputació de València.

En aquesta jornada, des de les 18:30 hores es podrà gaudir de la música i tradicions de grups de moltes poblacions valencianes junt amb la representació de Gegants i Cabets d’Ontinyent, el Grup de Danses, i dues esquadres de Moros i Cristians, les colles de percussió i dolçaina d’Ontinyent i les bandes de música, que participaran d’una cercavila des de la Glorieta fins a la plaça Coronació amb espectacles també que aniran incorporant-se a la desfilada des de la plaça Sant Domingo i la plaça de l’Ajuntament. Eixa mateixa nit, prèvia cercavila amb la Trocamba Matanusca, es podrà gaudir al pàrquing de la Sala Gomis de l’actuació musical del folk-pop del grup Blaumut.

Estiu Musical del 25 aniversari de l’Agrupació Musical

El president de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, Pablo Lluch, donava detalls específicament del cicle de concerts que cada estiu des de 1998 du a terme l’entitat musical, en l’any al qual aquesta celebra el seu 25 aniversari. Lluch posava en relleu que la programació tindrà música de totes les formacions que pertanyen a l’Agrupacio Musical excepte la Intokables Big Band, que està preparant un concert pel seu XV aniversari per a finals d’octubre.

Entre les activitats de l’Estiu Musical s’inclouen els concerts de l’Orquestra de Corda de l’Agrupació (2 de juliol); el Cor Aria amb gòspel i música moderna (8 juliol); o un concert conjunt de la Banda Jove i la Banda Sènior (8 juliol). Divendres 15 de juliol tindrà lloc a la Plaça Major un dels plats forts: El concert del grup de folklore Sons d’Embat, liderat per l’acordionista i membre de l’Agrupació Pau Barberà, amb entrades ja a la venda a 5 € per al públic general i 3 € per als socis. Finalment, divendres 22 de juliol a la plaça de la Coronació actuarà la banda de l’Agrupació Musical Ontinyent amb un extens repertori de música de cinema.