Un estiu menys tòrrid, però amb episodis sufocants

Si encara es recorda l’estiu del 2017 com un dels més calorosos, aquests mesos es presenten menys tòrrids, tot i que hi haurà episodis de calor en què es registraran temperatures elevades com els que vam viure a inicis de l’anterior setmana o aquest mateix diumenge, arribant als quasi 40 graus. Així, fins al moment, “no podem parlar d’onada de calor, afirma Pablo Guerra, encarregat de l’estació meteorològica La Concepción.

Entre les causes que fan possible un estiu amb temperatures més baixes respecte l’anterior, trobem l’aire de llevant, ja que, segons afirma el meteoròleg, “es tracta d’un vent humit que actua com a refrigerant”. El que duem d’estiu, els termòmetres de la ciutat no han marcat cap temperatura inferior als 18 graus, pel que podem afirmar que “ens trobem dins de l’índex de salubritat”, el que permet una major facilitat per agafar el son entrada la nit.

No obstant això, el vent de llevant és sinònim també d’humitat, el que provoca una sensació de calor sufocant i de xafogor. Per a hui, s’espera una temperatura màxima de 33 graus, que s’incrementarà al llarg de la setmana fins als 38 graus que s’esperen el dijous. El cap de setmana es preveu dominat pels núvols, amb temperatures que podran baixar fins a una màxima de 25 graus el diumenge.