Un Pla d’Eixos Industrials per augmentar la competitivitat

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, l’ontinyentí Felipe Carrasco, ha presentat en la seua ciutat, concretament en la seu de COEVAL, la implantació del  nou Pla d’Eixos Industrials de la Generalitat Valenciana, amb el qual l’administració autonòmica vol fer una anàlisi de les necessitats de la indústria amb especial atenció en la necessitat de sòl industrial, “per tal de conèixer les necessitats per tal d’actuar en dues línies d’infraestructures: la comunicació, com per exemple, la necessitat de desdoblar la CV-60 i l’energia neta, perquè serà un valor indispensable a l’hora de guanyar competitivitat”.

Carrasco mantenia una reunió amb diversos alcaldes i representants del PP de la Vall d’Albaida on exposava els termes d’aquest estudi diagnòstic i posterior actuació, així com als representants de COEVAL, amb Javier Cabedo, al capdavant com a president. “La Vall d’Albaida és una zona industrial, però hem de fer una marca de la nostra industrialització, per a no perdre competitivitat”, apuntava Javier Cabedo.

Prèviament, de matí, el secretari autonòmic rebia a València a l’alcalde d’Ontinyent, a qui donava els detalls d’aquest pla, que se centrarà en cinc comarques de l’interior com són la Vall d’Albaida, la Foia de Castalla, l’Alcoià, el Comtat, i la Costera. “Són comarques que reuneixen 300.000 habitants i generen més de 5.500 milions d’euros en facturació industrial, és a dir, un 12% de la facturació total de la Comunitat Valenciana, comptant amb un total de 3.100 indústries amb 35.000 llocs de treball directes. En 2023 la inversió d’empreses estrangeres a la Comunitat Valenciana s’ha incrementat i ha rebut un 60% més de peticions per a instal·lar-se en el territori valencià, un increment que no ha sigut reflectit a l’interior de la comunitat i per això volem que municipis destacats com Ontinyent participen de manera activa en aquest pla”.

Jorge Rodríguez destacava “la importància d’atraure empreses a les ciutats, una línia en la qual fa anys que estem treballant a Ontinyent, a través de l’impuls a la millora dels nostres polígons industrials”.  L’alcalde d’Ontinyent destacava l’interés del plantejament del nou pla autonòmic “que suposa donar un impuls a les nostres comarques com a una zona de gran potència en matèria d’indústria, aspecte dins del qual és fonamental la creació i desenvolupament de sol industrial”. A tal efecte, Rodríguez exposava a Carrasco que Ontinyent compta amb més d’1’2 milions de m2 de sòl qualificats al PGOU com a industrial que poden ser aprofitats dins aquest pla. Tant l’alcalde d’Ontinyent com el secretari autonòmic valoraven positivament la reunió mantinguda i mostraven la importància de la col·laboració entre administracions per millorar el territori.