Un projecte per a decorar el Clariano en el seu 70 aniversari

No hi ha competició. No hi ha entrenaments. Però hi ha vida en El Clariano. Continua bategant, encara que en estat quasi hivernal. I s’aprofita aquest interregne de la lliga per a pensar projectes amb una visió d’horitzó més ampli. Aquest és el context que serveix per a explicar un projecte que s’està gestant a l’interior de l’Ontinyent 1931 C.F. El mes de gener passat l’estadi municipal El Clariano complia els seus 70 anys d’història. Set dècades des que fóra inaugurat pel general Moscardó (militar d’ascendència valenciana amb poder sobre l’esport nacional durant la dictadura). Han passat 70 anys i s’han succeït algunes reformes, com la de la tribuna a principis de la dècada dels 70 del segle passat o la demolició del Gol Sud afligit d’aluminosis o la instal·lació de llum artificial en els noranta o l’arribada de la gespa artificial en 2006.

L’estadi necessita una rentada d’imatge, una posada a punt que modernitze el seu aspecte. Així es creu des del si del club que el gestiona i, amb aquest punt de partida, s’ha iniciat un projecte en el qual s’implicarà el departament de dibuix de l’Institut de l’Estació. Les converses mantingudes amb el centre han fructificat en una iniciativa per la qual es decorarà part de les instal·lacions municipales amb al·legories i pintures que plasmen la identitat del club i la història del futbol local. Ho faran els mateixos alumnes de l’institut, coordinats pel professor Joaquín Epifanio a través de murals, grafitis i dissenys que, en una primera fase, se situaran en els baixos de la tribuna de l’estadi municipal. La idea, segons s’explica des de la directiva, és valorar la història més antiga i recent vinculada al futbol d’Ontinyent i vestir les instal·lacions amb un nou aspecte.

RENOVACIONS
D’altra banda, des del club també s’aprofita l’aturada de lliga per a anar traçant plans de futur amb vista a “consolidar el projecte esportiu per als pròxims anys, sobretot una vegada s’haja normalitzat la situació”. Amb independència de la categoria en la qual es trobe l’equip l’any vinent, ja s’està parlant amb jugadors perquè puguen romandre més anys en la disciplina blanc-i-negra i assegurar el futur de l’equip.

ENTRENES
Pel que fa a la situació estrictament esportiva, la plantilla de l’Ontinyent 1931 C.F. roman fidel al guió marcat des del confinament perimetral i el tancament d’instal·lacions. Les sessions de preparació se succeeixen en línia i segons el míster Roberto Bas “el que perseguim és que tots els jugadors estiguen en bona disposició quan es reprenga el treball en equip i, sobretot, mantenir la motivació i la il·lusió en el projecte”.