Una bona campanya de Meló d’Or espera recol·lectar 15.000 kg

Pendents de la meteorologia. Així és la vida dels llauradors i el conreu del Meló d’Or de la ciutat no és una excepció. Enguany, si des d’ara fins a l’hora de la recol·lecció no hi ha cap canvi significatiu, s’espera una “bona campanya amb una previsió de 15.000 kg, una quantitat molt semblant a la de l’any passat”, avança la regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras.

La tronada de fa uns dies va amenaçar els melons que ja estan a les portes de la collita. Per aquest motiu alguns exemplars van patir en la seua pell unes taques. De fet, en una reunió mantinguda a tres bandes: Ajuntament d’Ontinyent, Cooperativa i els productors d’aquest preuat fruit, s’ha plantejat introduir una novetat enguany, la comercialització també del Meló d’Or de 2a categoria.

Una bona campanya de Meló d'Or espera recol·lectar 15.000 kg El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Per distingir les dues categories s’han fet dos adhesius diferents que identifiquen clarament quin tipus de meló està adquirint el consumidor. Segons explica la regidora de Sostenibilitat “en la 2a categoria entrarien aquelles peces que són de menor grandària o tenen alguna taca en la seua pell”, i afegeix: “L’any passat de la producció de 15.000 kg, 2.000 es van descartar com a Meló d’Or per no ser de 1a. Ara es comercialitzaran amb una etiqueta diferent, però amb la garantia d’estar conreat seguint uns criteris de qualitat, des de la llavor, fins al treball del camp, seguint les pautes tradicionals”. Com que la meteorologia ha acompanyat, permet donar-li una estabilitat a la producció el que és beneficiós per acomplir amb els diversos compromisos comercials, dins i fora de la capital de la Vall d’Albaida.

Està previst que en les pròximes setmanes els punts de venda habituals, amb el cartell distintiu, i la Cooperativa Vinícola Onteniense comencen a comercialitzar aquest fruit de pell daurada, carn blanca i dolça que tants paladars ha seduït. Una posada a la venda que s’allarga uns dies més que l’any passat, però que ja està en girant la cantonada.