Una empresa ontinyentina deixa la seua petjada en la reforma de l’Hospital Militar

L’UTE formada per la internacional Acciona i l’empresa ontinyentina Construccions, Rehabilitacions, Instal·lacions i Manteniments (Crimsa) és l’adjudicatària de la reforma de l’Hospital Militar-Manuela Solís Clarás, per a convertir-lo en un centre per a pacients crònics. De moment la informació s’ha publicat en la plataforma de contractacions, però encara no s’ha formalitzat el contracte per part de la Generalitat Valenciana i dels adjudicataris. Tampoc s’ha produït una comunicació oficial encara, tal com informa Manuel Penadés Vidal, gerent de Crimsa. El pròxim pas consisteix a complir els terminis legals d’al·legacions i presentació de documentació de la UTE per a dur a terme la signatura del contracte, que pot tardar prop d’un mes. Per a aquesta firma ontinyentina, que està especialitzada en obra pública i que compta amb una llarga trajectòria en aquest àmbit, “és un salt enorme dins de la història de l’empresa. És una obra de referència de la Generalitat Valenciana i ens situa en una posició destacada en aquest tipus de licitacions en la Comunitat Valenciana”. Un fet destacat és que Crimsa està situada a cavall entre València i Ontinyent, però la major part de la plantilla és de la capital de la Vall d’Albaida, com detalla Manuel Penadés.

Cal apuntar que la licitació de la Conselleria de Sanitat de la primera fase per a reformar l’Hospital Militar s’obria al juliol per un import superior als 33 milions d’euros. S’han presentat un total de 14 empreses i l’adjudicació a la UTE Acciona-Crimsa s’ha fet per 25,5 milions d’euros.
Com indica el gerent de Crimsa, els treballs consistiran en el moviment de terres i demolició, que representen el 50% de l’obra de la primera fase. L’altre 50% es correspon amb construcció, acabats i instal·lacions. Després d’aquests treballs inicials es desenvoluparà una segona fase, per la qual cosa s’estima des de l’administració autonòmica que el pressupost ascendisca a 46 milions d’euros.

Tindrà 160 llits i unitat de salut mental

Després de l’ampliació i la reforma, aquest hospital tindrà 160 llits d’hospitalització: 120 de l’àrea mèdica de Llarga Estada i 40 per a Salut Mental. En l’àmbit assistencial, l’edifici contemplarà, a part de les unitats de Salut Mental i Llarga Estada, la Unitat de Rehabilitació amb zones de fisioteràpia, logopèdia, teràpia ocupacional i neuropsicologia. També se situarà un hospital de dia de Salut Mental. Segons la Conselleria de Sanitat, en la primera fase de les obres s’habilitaran 40 llits de Llarga Estada i altres 40 de Salut Mental.