Usuàries d’ANIMA reciten ‘No te rindas’ de Benedetti amb motiu del Dia del Càncer

Un grup d’usuàries i usuaris del taller de recital de l’associació valenciana ANIMA han protagonitzat un vídeo en el que reciten el poema significatiu No te rindas de Mario Benedetti amb motiu del Dia Internacional del Càncer.

La inquietud de Santi Sais, un dels fundadors d’ANIMA, pels beneficis de practicar la veu a través de diferents disciplines va ser el que li va moure a posar en marxa fa uns mesos aquest taller de recital. I el que va començar com un hobbie per a aquest grup d’usuàries i usuaris, que només buscaven compartir una estona setmanal amb gent que estava passant o havia superat la malaltia, va donar pas a començar a recitar el poema No te rindas de Mario Benedetti. Tot un himne a l’esperança i a la motivació amb el qual aquestes persones volen encoratjar a través de la seua experiència als qui estan travessant el seu procés de malaltia.

I per a fer realitat aquest vídeo, que pretén transmetre la importància de l’actitud a l’hora de fer front a la malaltia, han dedicat gairebé dos mesos de treball en sessions setmanals, que segons comenta el mateix Sais “van anar guanyant força per l’impuls d’aquestes persones, que es van lliurar a una activitat completament nova per a elles, i que mai van imaginar poder protagonitzar”.

Els protagonistes

Per ordre d’aparició Belén Torró, Paula Mompó, Eva Enguix, Ana Vidal, Elena Cambra, Inma Egea, Ana Borrell, Carola Maldonado, Mª José Reig Sanchis, Tamara Martí, Mª Carmen Miñana, Amparo Tortosa, Mª José Reig Revert, Mª Teresa Capdevila, Anna Ríos, Bob Velthuijsen, Gloria Aparicio i Santi Sais. A més, des de ANIMA agraeixen la col·laboració de diferents professionals i empreses com Carola Maldonado i Santi Sais (preparació escènica), Serra Ombría estudi audiovisual, Ad libitum (cessió d’instal·lacions), Cinema Club Utiye, Assessoria fiscal Muntès, Prolians Metalco i Estil Visió Òptica.