Viure els Moros i Cristians “des de l’homenatge i l’orgull” per la tradició festera d’Ontinyent

“Homenatge i orgull pels qui ens han fet hereus de la millor herència, els nostres Moros i Cristians” és la fórmula a la que apel·lava aquest diumenge l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per a viure les festes que ara comencen des del record als qui ja no estan. Ho feia al transcurs de “l’Esmorzar de la Llàgrima”; tradicional acte per retre homenatge als festers i festers difunts durant l’últim any, i que reunia en el matí d’aquest diumenge a prop de 300 persones al casino de la Societat de Festers, després d’una missa pels festers i festers difunts, a l’ermita de Santa Anna.

Al seu parlament, Jorge Rodríguez explicava que l’Esmorzar de la Llàgrima “és un moment que ens deixa un nuc a la gola, per a després celebrar la vida. La mort es tradueix en absència, i és difícil viure amb determinades absències, continuar avant i ser feliços. La resposta que trobe a eixa dificultat és fer-ho des de l’homenatge i l’orgull. Homenatge de ser conscients que tenim sort com a poble de ser hereus d’una nissaga de grans festeres i festers, i que som capaços de fer cada vegada més gran eixa herència. Per això hui vull fer un agraïment als qui ja no ens acompanyen, i també als càrrecs, festers i festeres d’enguany, per fer-nos cada vegada més orgullosos d’Ontinyent i els nostres Moros i Cristians”, manifestava, rebent un fort aplaudiment, tancant-se l’acte amb la marxa mora “Ximo” i l’himne d’Ontinyent.

En la nit del mateix dia tenia lloc als peus del Castell de Festes de la Plaça Major l’acte de Presentació de Càrrecs 2023, després del qual tenia lloc el Pregó de Festes, enguany a càrrec de Toni Morales Ferrero, fester de les comparses Cides i Abencerrajes. En la nit d’aquest dilluns la programació festera es reprendrà a les 22:45 hores a la Plaça Major amb el Concurs de Caps d’Esquadra Infantil.