Arranca Heimtextil a Frankfurt amb “bones perspectives”

Des de hui i fins al 13 de gener, el sector del tèxtil per a la llar té el seu epicentre a Frankfurt, a la fira Heimtextil, després de la suspensió del certamen i canvis en el calendari, amb motiu dels anys de pandèmia. Enguany participen un total de 67 empreses valencianes, de les 102 espanyoles que prenen part en aquesta fira de referència per al sector.

La Fira de Frankfurt, que inaugura el calendari firal tèxtil, és la principal cita mundial per a les empreses i professionals del sector Tèxtil-Llar i constitueix una excel·lent plataforma per a presentar en el mercat internacional les novetats i tendències que marcaran la moda de tèxtil llar durant 2023. Enguany, el certamen obri les seues portes sota el lema ‘WOW Your Senses’ i suposarà el punt de trobada per a més de 2.300 expositors de 50 països, entre ells els principals actors, fabricants i signatures internacionals. Cal destacar que Espanya és un dels països europeus amb major presència d’expositors al costat de l’amfitriona Alemanya i Itàlia, amb 102 empreses, de les quals 67 són valencianes, el que és una mostra de l’aposta del sector per la internacionalització.

Segons explica Leila Bachetarzi, directora de Promoció Comercial i Internacionalització d’ATEVAL, “aquesta gran participació és una mostra de la predisposició de les empreses valencianes per ampliar la seua presència en els mercats mundials, perquè suposen una porta oberta a l’exterior, a nous compradors i contactes d’interés”. En aquest sentit, assenyala que “després de dos anys amb el calendari firal marcat per la pandèmia, les empreses acudeixen il·lusionades per a mostrar les seues noves col·leccions al món i amb bones perspectives de negoci”.

En la jornada de hui està previst que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, done suport l’empresariat amb la seua visita a la fira.

Pepe Serna, president d’ATEVAL i del Consejo Intertextil Español, destaca que des d’ATEVAL, “treballem mà a mà amb les empreses per a ajudar-les a ser presents en els principals mercats internacionals, perquè considerem que és una excel·lent oportunitat per a fer valdre el tèxtil valencià i tèxtil-llar espanyol i per a obrir noves oportunitats de negoci a les empreses”.

Amb tot, es confia en els bons resultats d’aquesta fira amb la qual es reprén el calendari firal del sector, així com en les següents activitats que s’organitzaran com Paris Deco OFF, Hometex (Turquia), Proposte (Itàlia) i Home Tèxtils Premium (València), ja que els productes Made in Spain tenen un gran acolliment en l’exterior.