Detingudes 54 persones per un atac informàtic a una entitat bancària d’Ontinyent

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal especialitzada en cometre estafes mitjançant tècniques com smishing, vishing i phising, que estaria presumptament darrere de l’atac informàtic rebut a Caixa Ontinyent fa uns mesos.
Han sigut detingudes 54 persones, deu dones i 44 homes, amb edats compreses entre els 16 i els 51 anys, d’origen espanyol, dominicà i marroquí, com a presumptes autores d’un delicte de pertinença a organització criminal i estafa, les quals van aconseguir defraudar més de 150.000 euros en més de 80 fets delictius ocorreguts en diverses províncies del país.

Les investigacions van donar inici al mes d’abril d’enguany per part del Grup de Ciberdelinqüència de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Brigada Local de Policia Judicial de Xàtiva (València). Els arrestos es van practicar a les províncies d’Alacant, Barcelona i Lleida.

Els agents van tindre coneixement que una entitat bancària situada en el municipi d’Ontinyent, hauria patit mesos abans un atac informàtic en un dels seus servidors així com que diversos clients haurien sigut víctimes d’estafes dutes a terme a través de la recepció de missatges de text i crides fraudulentes mitjançant les quals els ciberdelinqüents haurien obtingut dades de caràcter personal per a accedir a la banca en línia de les víctimes i d’aqueixa manera executar operacions fraudulentes.