El ‘boom’ dels estudis aplega al centre històric

El model d’habitatge tipus estudi és el que s’està imposant en la major part de promocions noves en el centre històric. Les ajudes a la rehabilitació van obrir un meló que ha anat marcant tendència i una gran part de noves promocions en aquesta zona de la ciutat contemplen la venda o el lloguer d’estudis o habitacions.

Un exemple d’aquest boom és el carrer Sant Jaume, on s’estan duent a terme dos projectes diferents, tots dos per inversors de València, segons fonts consultades per aquest periòdic.

Un dels projectes es troba en obres en l’actualitat i consistirà a reconvertir un immoble en diverses plantes, per a llogar les habitacions, que compartiran bany i dependències comunes com a cuina. Segons explica el promotor, “estem definint encara el nombre d’habitacions que tindrà l’habitatge, però seran un mínim de 12. La idea és que cada planta dispose de dos banys que seran compartits i està per determinar quantes cuines es construiran, però també seran d’ús comú”.

Per a dur a terme aquests treballs s’ha sol·licitat una subvenció de rehabilitació en el consistori ontinyentí, que “s’està tramitant”, afig.

En qualsevol cas el resultat serà el lloguer d’habitacions “a un preu assequible”.

Venda d’estudis i duplex

Paret amb paret s’està comercialitzant, a través de la immobiliària Rafa Gandia, una promoció d’habitatges. En aquest cas estan a la venda un total de 7 estudis d’una habitació d’aproximadament 50 m2 i 4 duplex de tres habitacions. Es tracta de pisos que tindran traster i ascensor, però no cotxera, segons expliquen des de la immobiliària i els preus seran a partir de 98.000 euros. Tal com apunten les mateixes fonts, “cal tindre en compte que la qualitat d’aquests habitatges estarà per damunt de la mitjana i que un dels seus atractius, serà la seua ubicació cèntrica”.

El punt fort d’aquest projecte és que “s’orientarà cap a un espai lluminós en la part posterior de l’edifici, deixant a la vista el mur de pedra de l’antiga església de Sant Miquel i combinant-lo amb un paisatge enjardinat, deixant a tots els habitatges amb accés i gaudi a ell. Es crearà una zona comuna per a gaudir de l’entorn”, conclouen.