El pressupost municipal més gran, amb més de 52 milions d’euros

El pròxim dijous, 14 de desembre, el Govern d’Ontinyent té previst aprovar el pressupost per a l’any 2024, segons explicava aquest migdia el regidor d’Hisenda, Pablo Úbeda, “el més alt de la història, amb 52.710.491 euros”.

Una de les notes més destacades d’aquesta proposta econòmica és la quantitat d’inversions que serà aproximadament de 20 milions d’euros, dels quals, un 81% provenen d’altres administracions. D’aquesta manera, “per cada euro que destina l’Ajuntament d’Ontinyent a inversions, venen quatre euros d’altres administracions”, apuntava el alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez.

Entre les inversions més destacades, pel que fa a les quantitats més nombroses, es troben l’IES l’Estació (6.869.000 euros); el conveni de la Vila dels carrers Roses i Trinitat (1.328.000 euros) i la plaça de la Concepció (1.130.000 euros).

Com detallava el primer edil, el pressupost “és l’expressió xifrada de la voluntat política i descansa sobre quatre eixos destacats: l’eix social, el medi ambient, la promoció econòmica i foment de l’ocupació i el desenvolupament de la societat amb noves infraestructures”.

Pel que fa al deute, s’ha nomenat que en 2012 el deute municipal era de 20,5 milions d’euros, mentre que 2023 acabarà amb un deute de 10,7 milions d’euros. “Malgrat que hem hagut de recórrer al finançament per a fer front a projectes ambiciosos com els de l’EDUSI o la muralla, el deute s’ha reduït des de 2012 un 50%”, apuntava Jorge Rodríguez.

Ara, els diferents consells municipals estudiaran la proposta del govern, per al pròxim dimarts, celebrar el Consell de Ciutat i, dijous 14, el plenari municipal.