fbpx

El restaurant Tremendo i Carles Cerdà, millors Coques de Fira 2023

Finalment van ser 25 els participants en la primera edició del Concurs de Coca de Fira organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent. El dilluns de Fira ja compta amb un nou alicient popular per a passejar i disfrutar al recinte firal. Fins a 20 famílies o grups, amb les seues coques cassolanes, van prendre part en la categoria amateur i cinc restaurants ho van fer en la professional.

El jurat va tardar en deliberar, senyal inequívoca que n’hi havia molta igualtat i la decisió no va ser fàcil. Però passades les 13 hores es van donar a conèixer els noms dels guanyadors d’aquesta primera edició. Els representants del restaurant Tremendo es van imposar en la categoria professional. Per la seua banda Carles Cerdà ho feia en la categoria amateur on, a més, també es van distingir les coques elaborades per Baldomero Molinero i per Paco Penadés.

Matí primaveral i que va començar a les 11 del matí amb l’arribada dels participants. Al set televisiu on tenia lloc la retransmissió en directe d’un programa que difonia el concurs es plantejava el col·loqui entre el xef Santi Prieto i sa mare Carmina Gramage. Els dos, que van integrar posteriorment el jurat, abordaven tant els ingredients essencials com la recepta d’elaboració així com les visions tradicionals o més actualitzades per presentar el plat típic de la gastronomia ontinyentina.

A la jornada es van repartir prop d’un centenar de racions per tastar entre el públic que va assistir a l’esdeveniment.