José Ramón Revert nomenat president de la Federación Hábitat de España

La Federación Hábitat de España (FHdE) ha celebrat una assemblea extraordinària en la qual s’ha nomenat president i nova junta directiva. També s’han aprovat els nous estatuts que regiran l’entitat en els pròxims anys. José Ramón Revert, director gerent de Manuel Revert &Cia, d’Ontinyent, ha sigut designat president d’aquesta renovada federació. Actualment també és president de l’Àrea de Promoció Comercial i Internacionalització d’ATEVAL, president de Home Tèxtils from Spain i president de la Fira Home Tèxtils Premium by Textil-Hogar. Va ser president de la Comissió d’Internacionalització en la Cámara de Comercio de València i vicepresident d’AITEX.

Li acompanyaran com a membres de la junta directiva, Juan Luis Salvador que deixa el seu càrrec com a anterior president de la Federació i passa a ocupar el lloc de Vicepresident. José Monzonís, qui fora president de l’Associació Nacional del Calçat (FICE), serà el vicepresident Executiu de FHdE; José Blasco, és el secretari general i Kiko Latorre, el tresorer.

La Federación Hábitat de España ha sumat, a més a més, l’adhesió de diverses associacions i federacions relacionades amb el sector de l’hàbitat. En aquests moments la FHdE està composta les següents entitats: Asociación de Mobiliario de Cocina (AMC), Asociación de Fabricantes asociados de Mobiliario y Equipamiento General de Oficinas y Colectividades (FAMO), Asociación Española de Industriales del Mueble y Afines (AEIMA), Asociación Nacional de Fabricantes de Muebles, Accesorios y Mamparas de Baño (AGRUBAÑO), Asociación de Empresarios Textiles de la Comunitat Valenciana (ATEVAL-Home Textiles from Spain), Federación Española de Asociaciones de Industriales y Exportadores de Iluminación Decorativa (FEDAI) i Asociación Nacional de Fabricantes de Grifería y Valvulería (AGRIVAL). Així mateix, des de FHdE s’ha assenyalat la voluntat de continuar incorporant nous integrants que puguen estar relacionats i representen a subsectors de l’hàbitat espanyol.

Durant la celebració de l’assemblea extraordinària també s’ha procedit a aprovar els nous estatuts, el reglament de règim interior, així com el trasllat de la seu social de Madrid a València. A partir d’ara estarà situada en la seu de la CEV, al Carrer Hernán Cortés, número 4.

El sector de l’Hàbitat a Espanya està format per 17.269 empreses, de les quals el 67% pertanyen a la indústria del moble, un 30% a la indústria de la tèxtil-llar, i un 3% a la indústria de la il·luminació. Representa un total del 10% de la indústria manufacturera i dóna ocupació a 106.059 persones, un 5,54% del total de la indústria espanyola en el seu conjunt (Font: INE 2020).

Segons ha manifestat després del seu nomenament el president de la Federación Hábitat de España, José Ramón Revert, “s’obri una etapa que significa l’aliança estratègica de les associacions de l’Hàbitat amb l’objectiu de posar en valor la indústria espanyola dedicada a aquest sector i promocionar la marca Hàbitat d’Espanya”.

Ha clausurat l’Assemblea el president de la CEV, Salvador Navarro, qui ha dirigit unes paraules de suport i suport a la aquesta federació.