La CEL local té aprovats els tres primers projectes

La Comunitat Energètica Local d’Ontinyent (CEL) ja té aprovats els tres primers projectes d’autoconsum col·lectiu que van a instal·lar-se a Ontinyent: dos al barri de Sant Josep, i un, al barri de Sant Rafel.

La noticia es donava en la primera assemblea de la CEL, que tenia lloc en la seu de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL).

El president de la CEL d’Ontinyent, Jordi Sarrió, ha posat en relleu que des del seu naixement la CEL d’Ontinyent s’ha concebut com un projecte de ciutat, i per això s’ha dut a terme una intensa tasca didàctica i pedagògica. L’objectiu és conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’un canvi d’hàbits en la gestió energètica, passant d’una actitud passiva com a consumidor a fer un pas avant i ser conscient de la seua responsabilitat, comprometent-se socialment amb la sostenibilitat, no amb paraules sinó amb fets, amb l’autoconsum energètic col·lectiu.

Aquesta tasca formativa continuarà realitzant-se en 2023 i és un dels eixos d’actuació que durant aquest any es durà a terme, a més d’anar posant en marxa nous projectes d’autoconsum col·lectiu. El recent canvi legislatiu que estén la possibilitat d’aprofitament de l’autoconsum col·lectiu de 500 m a 2 km ha servit per a impulsar encara més el tema, encara que des de la CEL d’Ontinyent es treballa, més enllà de les conjuntures, amb criteris de creixement prudent i sostingut, atés el caràcter social i de desenvolupament de l’economia local que té el projecte.