S’ha convertit en una de les cites amb més poder de convocatòria sobre els estaments econòmics de la comarca. Els Premis Sergio Pomar a la Innovació Empresarial, que lliurava en la vesprada-nit d’ahir la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) va reunir un bon grapat d’empresaris i representants polítics, no sols d’Ontinyent i la Vall sino també de les comarques veïnes. Fins i tot es va poder vore l’anterior conseller d’Economia, Rafa Climent, i l’ex directora general de l’IVACE, Júlia Company, entre els convidats. Ho referia el propi alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez en la seua intervenció final al·ludint a la diferent composició de gent de la comarca i de gent que pensa de diferent forma però tots donant supor a uns premis que tenen encara l’atractiu intacte del nom: Sergio Pomar Montahud.
La figura de l’irrepetible empresari que ens va deixar en octubre de 2020 té una presència molt intensa entre el teixit empresarial de la comarca. Tant que el seu record continua emocionant, sobretot quan la seua veu va atronar, de nou, en l’audiovisual que el recordava i que es va projectar en un saló d’actes ple a rebentar en el Centre Cultural Caixa Ontinyent. “Avant, sempre avant”, l’eslogan que va patentar Pomar es repetia per part dels propis premiats.
El catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València, Joaquín Maudos, va realitzar la fotografia de la situació econòmica actual on van quedar clar alguns aspectes com que els territoris que encapçalen els principals indicadors medidors de l’economia continuen sent els mateixos: la Comunitat de Madrid, el País Basc, Catalunya… mentre que la Comunitat Valenciana es manté per baix de la mitja estatal en molts paràmetres. I ací va aflorar el problema de l’infrafinançament que acusem i arrosseguem els valencians.
Nit per a reunir als sectors econòmics de la comarca i per a distingir a dos empreses que s’han caracteritzat per la seua innovació al llarg de la trajectòria de treball. Primerament Pablo Michó, gerent de Vidrios San Miguel, va recollir el guardó de mans del president de COEVAL, Javier Cabedo. En la seua intervenció va deixar caure una fantàstica llegenda que remunta a uns quants segles per a datar l’orige de la fabricació de vidre a la comarca. Una delícia literària per posar en valor el treball d’economia circular que Vidrios San Miguel es capaç de portar a terme, sempre a partir de vidre reciclat. I la nota més desenfadada i empàtica la van posar Lluís Muñoz i Toni Revert que van arreplegar del president de Caixa Ontinyent, Pepe Pla, el guardó que reconeix la innovació cultural que ha desenvolupat Ad Libitum, molt més que una escola de música, en els seus més de 25 anys de trajectòria professional. Tot això amenitzat per un violí i una guitarra de luxe que va acompanyar tota la vetlada.