L’alumnat del Martínez Valls podria començar les classes en les aules prefabricades a partir de Pasqua

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava aquest matí junt amb el regidor d’Educació Òscar Borrell, i els responsables de l’empresa local Reycops, SL, la instal·lació de les aules prefabricades que acollirà a l’alumnat del col·legi Martínez Valls i el Vicent Gironés en dues estances diferents, mentre s’executen les reformes del pla ‘Edificant’ en aquests.

Des del consistori s’estima que el condicionament d’aquest espai provisional finalitzarà el pròxim mes de febrer, i que serà després de les vacances de Pasqua, moment en què s’aprofitarà el trasllat del material, quan l’alumnat del Martínez Valls ocuparà aquestes instal·lacions educatives provisionals. “La idea és que les obres del centre educatiu tinguen una durada d’un any. De manera que, a partir de Pasqua de l’any 2023, l’alumnat del Martínez Valls puga anar al seu nou centre, mentre que aquestes aules seran ocupades per l’alumnat del Vicent Gironés”, ha explicat Rodríguez.

Les obres d’adequació dels terrenys per als aularis prefabricats estan pressupostades en un import de 108.000 euros a l’empresa Reycops SL, i contempla els treballs de cimentació, il·luminació general, implantació dels aularis o subministra d’aigua potable, entre altres. D’altra banda, es contempla una inversió de quasi 2 milions d’euros en el CEIP Martínez Valls, per a la construcció del gimnàs i la reforma integral de l’edifici de primària. En el Vicent Gironés les obres inclouran una millora pel que fa a l’eficiència energètica, l’aïllament tèrmic del centre i la reforma dels lavabos de Primària.