Les terrasses i el reforç del menjar per a portar com a possibles salvavides

Si prenem com a referència l’exemple de la Xina i tenint en compte les recomanacions d’experts en epidemiologia, el sector de l’hostaleria i l’oci será un dels últims, sinó l’últim, a reprendre l’activitat una vegada superada la crisi sanitària. A més, les condicions amb les quals ho hauran de fer previsiblement suposaran un gran canvi en els costums de la nostra societat. Des d’AHVAL ho tenen clar, el seu president, Jordi Martínez, ho explica “a l’hora d’obrir els nostres establiments, volem fer-ho amb la seguretat de poder treballar amb garanties, tant per a la protecció dels nostres clients, com per a la dels nostres empleats”.

Com expliquen des de l’Associació d’Hostaleria de la Vall d’Albaida, AHVAL, “en data de hui és molt difícil dir en què moment podrem començar a treballar, i com podrem fer ho”. Les possibilitats, marcades per l’evolució de la incidència del coronavirus, l’arribada d’una vacuna i les mesures que adopte el Govern per a la reobertura, poden anar des d’una tornada escalonada cap a la normalització en els mesos d’estiu, fins que la situació de tancament es demore. Alguns parlen fins i tot que l’activitat podria no tornar fins a final d’any. “Qualsevol escenari és ara mateix possible, la veritat és que és una situació d’incertesa que agreuja una mica més aquesta espera” declara Jordi Martínez, president d’AHVAL.

Amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la crisi de la Covid- 19, cada setmana, AHVAL es reuneix a través de videoconferència per posar en comú idees “per a poder afrontar amb garanties el nou escenari que tindrem després de la finalització de l’estat d’alarma”. En aquestes reunions s’han plantejat mesures com el reforç en pràcticament tots els establiments de la recollida de menjar per a portar, establint espais d’estacionament especials per a aquesta comesa, o l’ampliació de l’espai de les terrasses, on siga possible, per a poder prestar el servei amb majors distàncies de separació entre els clients.