Ontinyent disposarà de 23 habitatges públics procedents del Sareb

L’anunci per part del govern central de Madrid de mobilitzar els habitatges de la banca mala (Sareb) i convertir-los en públics per a lloguer social té repercussió directa a Ontinyent.

A la capital de la Vall d’Albaida es concentren un total de 23 habitatges amb aquesta consideració del total de 1.323 que s’han localitzat a la Comunitat Valenciana, segons fonts de la pròpia Sareb. Es tracta de bens immobles que procedeixen d’entitats bancàries que han estat rescatades per l’estat. A la Vall d’Albaida, i sempre segons les mateixes fonts publicades, l’Olleria és la població que presenta més parc immobiliari vinculat a la banca mala amb 70; 26 n’hi ha a Albaida; 24 a El Palomar i 7 a Castelló de Rugat.

El Consell de Ministres aprovarà aquesta mateixa setmana la mobilització de prop de 50.000 habitatges en Espanya amb destinació a un lloguer assequible com a mesura per facilitar el seu accés i lluitar contra els preus més alts.

La Sareb és una societat de gestió d’actius procedents de la reestructuració bancària al nostre país. La seua finalitat és gestionar i vendre els immobles i préstecs de les entitats financeres rescatades. Entre els seus objectius també es troba cancel·lar el major import possible del seu deute. A més té data de caducitat ja que, segons estava previst, en 2027 deuria haver liquidat tots els seus actius.