Ontinyent impulsa la col·laboració publicoprivada per invertir 1.000.000 d’euros en modernitzar els polígons

L’Ajuntament d’Ontinyent està impulsant la col·laboració publicoprivada amb els propietaris de diverses naus industrials per invertir 1.000.000 d’euros en modernitzar els polígons en 2023. A l’actuació que s’està executant en aquest moment en diversos carrers del polígon industrial del Pla per import de 394.000 euros, s’afegiran altres que han eixit a licitació també en aquesta zona per un import de 635.000 euros.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, explicava que “són accions incloses al Pla Municipal de Millora de Polígons, plantejat des del Govern d’Ontinyent per una reindustrialització sostenible que ens ajude a crear llocs de treball. Com diu sempre l’alcalde, l’ADN d’Ontinyent és industrial, i com que la indústria és una potent generadora d’ocupació a la ciutat, ha de comptar amb els màxims suports possibles”, assenyalava. En concret, les obres que executa l’empresa local Grupo Jormar Sanchis Revert SL afecten diversos trams de l’avinguda del Tèxtil, les parcel·les adjacents i un carrer sense eixida, i es divideix en cinc subestacions independents, pels diferents graus d’urbanització que tenen. Pel que fa a les obres a executar dins la nova licitació, suposen noves actuacions a l’avinguda del Tèxtil i els carrers Diables, Cotó, Batans i Ermita de Sant Josep del Pla.

Entre les accions que es duen a terme s’inclouen la retirada elements privats que envaeixen els vials; tasques de pavimentació i generació de voreres; millores a la xarxa de sanejament i col·locació de nous col·lectors d’aigua; ampliació de la xarxa d’abastiment d’aigua potable; creació de nous punts d’enllumenat; plantació d’arbrat; soterrament del cablejat elèctric o dotació d’una canalització de reserva per a futures instal·lacions. A aquestes ajudes s’han d’afegir les que han anat executant-se des de 2017 i que han suposat la inversió de més de 6,4 milions d’euros a les àrees industrials de la ciutat entre Ajuntament, Diputació, Generalitat i particulars, i a les que s’afegiran les que estan en procés d’adjudicació també per a enguany amb ajuda de l’IVACE.