Ontinyent planteja crear un clúster de tèxtil sanitari

La crisi sanitària que estem vivint, paradoxalment, ha servit per atisbar un poc de llum en el futur del sector tèxtil. L’oportunitat s’ha presentat, de manera forçada, perquè moltes empreses s’han vist obligades a prendre mesures i adaptar-se a les noves circumstàncies. En aquest sentit, s’ha mantingut una reunió entre l’alcalde Jorge Rodríguez, el president d’ATEVAL Comunitat Valenciana, Càndid Penalba, el secretari de l’entitat, Pepe Serna i el president d’ATEVAL Vall d’Albaida, Rafa Lurbe. L’objectiu de l’encontre telemàtic ha estat valorar el moment actual que travessa la indústria tèxtil i l’horitzó que es pot intuir a partir d’aquesta situació. “Hem de posar en valor la capacitat d’adaptació que han demostrat les nostres empreses tèxtils en aquestes circumstàncies i, a més, en un temps rècord”, ha subratllat Jorge Rodríguez qui, també, ha destacat que el sector s’ha convertit en “capdavanter en la producció de teixit sanitari” tot i valorant que “s’ha originat una oportunitat de negoci, ja que com ha quedat ben clar, no podem dependre de tercers països”.
clúster
Una de les principals conclusions de l’encontre ha estat la possibilitat de crea un clúster de teixit sanitari a la nostra zona especialitzat en fabricació de materials tèxtils destinats a la sanitat tals com mascaretes, uniformes EPI, etc. L’Ajuntament ja ha avançat la voluntat d’incentivar aquest projecte. “Destinarem subvencions per tal d’ajudar a les empreses que opten per aquesta reorientació en la seua producció. Incentivarem les missions comercials, la participació en fires i l’elaboració de catàlegs”.
ple telemàtic
L’alcalde comunicava les conclusions del seu encontre amb l’empresariat tèxtil en una roda de premsa on avançava que la pròxima setmana, el dimecres 15, se celebrarà el primer ple municipal telemàtic de la història, també el primer que tindrà lloc des que es va iniciar l’estat d’alerta.
Rodríguez ha informat que l’activitat municipal no s’ha aturat i que, des del govern municipal, es continuen portant avant les gestions que estaven pendents. Així s’ha explicat que s’està treballant en la cessió a la Generalitat de la fàbrica d’Eduardo Bernabeu on s’instal·larà el Palau de Justícia. D’altra banda també s’està treballant en la licitació del projecte per a reformar l’Institut de l’Estació.