El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat, després d’una reunió amb responsables de la Fira de Frankfurt, que s’ha obert un espai de col·laboració amb la institució que acull el certamen Heimtextil perquè la Comunitat Valenciana siga referent del tèxtil internacional en Fira València cada mes de setembre.
El president ha visitat aquest dimecres, a Frankfurt, Heimtextil, cita que se celebra a l’hivern i que constitueix tot un referent tant a escala mundial com a Europa en tèxtils per a la llar i productes associats. Acompanyat de representants de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, hi ha mantingut una reunió amb el gerent de Messe Frankfurt, Detlef Braun; el vicepresident de la divisió Tèxtils i Tecnologies Tèxtils, Olaf Schmidts, i la gerent de Messe Frankfurt Espanya, Elena Echániz.
Ximo Puig ha destacat que la reunió ha permés entaular una línia de cooperació amb la institució firal alemanya, que organitza a l’hivern aquesta gran fira, per a potenciar la cita valenciana de setembre com a aparador internacional del tèxtil en una altra època de l’any, dins de la “nova visió firal” que impulsa la Generalitat i el suport a un sector que crea més de 22.000 llocs de treball directes i genera un volum de negoci anual de més de 2.200 milions d’euros.
El responsable de l’executiu valencià ha reiterat, a més, el suport del Consell al fet que el sector puga optar a les ajudes del Govern d’Espanya davant de l’increment de la factura energètica, de manera que puga fer front als elevats costos de producció. En aquest sentit, ha subratllat que, conscient d’aquesta necessitat de pal·liar la situació actual, la Generalitat destina 10 milions d’euros en ajudes al sector tèxtil.
El cap del Consell —que ha estat acompanyat en la seua visita a Heimtextil pel conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent— ha destacat, d’altra banda, la “potència” i la “resiliència” del sector tèxtil valencià, que pot competir en els mercats oferint “qualitat” i “sostenibilitat”, un “posicionament que permet, sens dubte, garantir el futur”.
De fet, el sector tèxtil va generar en 2022 un volum de negoci de 2.275 milions d’euros, amb un creixement del 13 % respecte a l’any passat, d’acord amb dades procedents del Centre d’Informació Tèxtil i de la Confecció. A més, les exportacions van créixer un 6 % i van assolir els 1.103 milions d’euros, segons aquestes mateixes dades.
Puig ha recordat també que més de la meitat de tots els expositors espanyols en Heimtextil procedeixen de la Comunitat Valenciana, i ha subratllat la “tasca extraordinària” exercida per Ateval per a fomentar la unitat empresarial.
La Fira Tèxtil de Frankfurt reuneix en aquesta edició de 2023 més de 2.200 expositors internacionals de 50 països, 102 dels quals són d’Espanya, el sisé país amb més presència.